Braderie

Braderie stopt – update 24 juli 2020

Afgelopen woensdag 22 juli vond voor de eerste keer weer een braderie plaats in Egmond aan Zee. Een verkleinde braderie, met extra maatregelen om de 1,5 meter in acht te kunnen nemen. Met extra beveiliging, ingehuurd door de Taskforce, met handhaving vanuit de gemeente en vrijwilligers vanuit de Egmondse ondernemers en braderiedeelnemers om alles in goede banen te leiden. De braderie is goed, zonder noemenswaardige incidenten, verlopen. In het algemeen hielden de bezoekers zich aan de regels.

Op donderdagavond 23 juli hebben wij de braderie geëvalueerd met vertegenwoordigers uit de verschillende betrokken organisaties: bewonersvereniging De Parel, de Taskforce de Braderiecommissie en ondernemersvereniging Egmond Actief*. Alle aanwezigen hebben hun mening gegeven over de verschillende aspecten van de Braderie: de veiligheid, het doel, de uitvoering, het sentiment en over hoe nu verder.

In het algemeen was men van mening dat de risico’s goed in beeld waren en de maatregelen hiermee in overeenstemming.

Duidelijk was, dat na het in eerste instantie goed ontvangen akkoord op doorgaan van de braderie op maandag, de stemming dinsdag, na de berichtgeving over toenemende besmettingen, omsloeg. Mensen maakten zich zorgen, werden angstig en de vraag werd gesteld of de braderie wel door moest gaan. Er werd contact gezocht met het RIVM. De reactie van het RIVM was dat het beeld in overeenstemming was met wat werd verwacht na de versoepelingen. Na intensief overleg met direct betrokkenen werd besloten de braderie op 22 juli door te laten gaan.

Zowel de ondernemersvereniging als de Taskforce hebben als uitgangspunt “veilig en vertrouwd recreëren, verblijven en ondernemen”. Als we aan dat uitgangspunt tornen, schieten we ons doel voorbij. We nemen de sentimenten die leven onder bewoners, ondernemers en gasten serieus. Gezamenlijk zijn we daarom tot het besluit gekomen om per direct de braderie stop te zetten.

Dit was geen eenvoudige beslissing. We beseffen namelijk ook dat dit een pijnlijk besluit is voor de braderiedeelnemers. Een groep ondernemers die het in deze tijd heel moeilijk heeft.
* Aanwezig waren: Jan Snijder (de Parel), Jan van den Anker (Taskforce/egmondaanzee.info), Gerard Honingh (Taskforce/Jumbo), Sandy Dekker (Taskforce/Bike Shop Egmond/Egmond Actief), Jorgen van Amstel (Braderiecommissie/’t Winckeltje), Leo van der Stam (marktmeester Braderie) en Richard Kaandorp (Braderiecommissie/Shop 106/Egmond Actief). Degenen die niet aanwezig konden zijn, waaronder Rita Koppedraijer (bewonersvereniging Hart van Egmond), verschillende leden van de Taskforce en Braderiecommissie is telefonisch om hun input gevraagd.

 

***

Informatie voor deelname in 2021 (onder voorbehoud):

In de maanden juni, juli en augustus, vindt op de woensdagavond in Egmond aan Zee de braderie plaats. Een gezellige markt van 16.00 tot 21.30 uur met een grote verscheidenheid aan kramen. Van kinderkleding tot stroopwafels en van sieraden tot streekproducten.

De organisatie van de Braderie in Egmond aan Zee wordt verzorgd door de braderiecommissie van Egmond Actief. Leo van der Stam is onze marktmeester. Samen doen we de selectie van de marktkooplui, zodat we iedere week weer een gevarieerde Braderie hebben.

Deze braderie begint voor bezoekers om 16 uur, marktkooplui kunnen vanaf 15 uur opbouwen.

***

Geïnteresseerd in een kraam op deze gezellige braderie? Neem contact met ons op via braderie@egmondaanzee.nl, of vul onderstaand formulier in. Let op: het insturen van dit formulier is geen reservering. Na ontvangst van het volledig ingevulde formulier nemen wij contact met u op.

Let op: deelname geldt voor het hele seizoen.

Data seizoen 2021:

2, 9, 16 en 23 en 30 juni,  7, 14, 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus, reservedatum 1 september.


* Heeft u gekozen voor optie 3, 4 of 5? Laat dan hieronder weten wat de lengte is van de grondplaats of foodtruck.

Alle velden zijn verplicht.

Egmond ActiefBraderie